Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

anonym

Hej,

jeg har nogle venner som er ligesom “gangster”

men jeg vil ikke gå rundt med dem fordi de lave ulovlige ting på strået osv.

Det derfor jeg har fået nye venner

men jeg er bange at min gamle venner serer mig med min nye venner.

Fordi de ville have at jeg laver “kriminelle sager”

men jeg kommer altid med undskyldninger fx, Min mor er syg osv.

Hvad skal jeg gøre?

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Du skal helt klart sige til dine gangster venner at du ikke er til den slags men sig det på en pæn måde. For hvis du ikke siger det til dem nu bliver det bare være. Og hvis du ikke helt tør sige det til dem kan du jo altid tage en af dine nye venner med dig

  • Anonym, Pige, 13 år

Halløj.
Kan godt se det er en lidt nederen situtation. Det er nok nemmere sagt end gjordt, men måske skulle du snakke med dine “gamle” venner? Altså sig til dem at du ikke gider alle de der ting de har gang i. Ved godt det lyder meget sådan “jaja det er det alle siger” men du kan nok ikke blive ved med at lyve, for de vil nok finde ud af det på et eller andet tidspunkt. Du kan også sige til dem at du vil prøve at være sammen med nogle andre? Det er jo helt fint at have mange venner. Men hvis du er bange for at de vil se dig med dine nye venner, tror jeg det ville være en god ide at snakke med dem om det hvis du kan det.
Held og lykke søde<3

  • Merle, Pige, 15 år

Kan du ikke bare forklare dem at det ikke er dig at lave sådan nogle ting, men at du respektere at de gør det, og så hvis i ser hinaden er det ikke aå akavet.

  • Sksnbs, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat