Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alt for genert til drenge venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Bare gå over til den og snak med dem prøv at få dem til at grine og det. Er gode venner med drengene og det har jeg altid været.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej. Jeg har også selv været meget genert, men så begyndte jeg da jeg var klar til det inde i mig selv at kunne snakke med drengene stille og roligt, og nu i dag snakker jeg hele tiden med drengene og jeg er faktisk overhovedet ikke genert mer.
Så mit råd til dig er : når du bliver klar til det inde i dig selv, så begynd stille og roligt af snakke med drengene, og når du så igen bliver klar til hele tiden af kunne være sammen med drengene, så bare vær sammen med dem heletiden, måske stopper du endda med af være genert lige som mig.
Hilsen pige der håber det kommer til af gå godt for dig

  • Emma, 16 år

Hvis at du gerne vil have nogle drengevenner skal du bare prøve at snakke til nogen af drengene. Måske hvis du har en god veninde som der kan hjælpe dig med at snakke til drengene kan det måske også hjælpe

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat