Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alt for akavet

Hello.

Jeg er et mega akavet pige der har svært ved at fører samtaler.

Som gør at mine veninder er begyndt ikke at inviterer mih til ting

fordi jeg er akavet,

og jeg har svært ved at får venner pga de ting.

Har i nogle råd til at blive mindre akavet?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej,
Ej hvor er jeg ked af at du ikke bliver inviteret til noget. Jeg står i næsten det samme problem. Jeg har næsten ikke nogle venner og jeg er næsten altid 2 valg. Det er mega hårdt, men jeg snakkede med en mega god lærer som hjælp mig sindssygt meget.

Hvis du ikke ville sige det til en lære kan du måske prøve at finde 2 personer som du synes er søde og så fx spørge den ene om hun vil gå en tur med dig på 5 km eller sådan noget og så den anden kan du spørge om hun vil hjem til dig en dag efter skole.

Men det der er vigtig er at du ikke laver dig selv om, fordi hvis man skal gå og være falsk for man det ikke godt og så tror jeg heller ikke at det bliver ret for en selv efter noget tid. Så kunne man lige så godt have en masse yngre venner. Eller måske prøve at spille et online spil fordi der kan man jo også få noget venner.

Håber det hjalp og håber at der bliver inviteret en hel del til dig efter de her råd.

Kh pigen der selv har prøvet det

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej.
Der er så mange mennesker derude, du finder nok nogle at være sammen med!

Nu ved jeg ikke om du har haft det i lang tid, men et skoleskift kunne måske hjælpe.

Men som udgangspunkt: ikke led efter problemet ved DIG!💖

Håber det hjalp dig lidt

  • Anonym, Pige, 13 år

hej
jeg har prøvet det cirka et par tusinde gange at ikke blive invitert
du ikke akhavet du bare dig selv
måske skulle DU prøve at selv inviter nogen hjem til dig måske? det hjalp rigtig meget ved mig

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat