Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stadig?

Hej med jer.

Mit problem er min veninde. Lad od kalde hende A.

Så: A og mig leger i hvert eneste frikvarter,

hvilket gør det svært at lege med andre.

Det har været sådan siden anden klasse, og jeg har altid været glad for det,

det med automatisk at gå ud sammen, men sådan er det ikke længere.

A er blevet meget anderledes, og det er ikke så rart…

Enten brokker hun sig over småting

jeg seriøst ikke gider høre om, eller også er hun direkte træls.

Men jeg ved at jeg ikke nogensinde vil kunne undvære hende,

medmindre jeg vil tilbage til 1. klasse

Jeg må løbe vi ses

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Det lyder ikke så rart. Jeg synes, du skal se at finde nogle andre venner, som også bakker dig op.

  • Anonym

Det er aldrig nemt vis ens veninder ændre sig. Jeg synes du skal prøve at snakke med hende om hvorfor hun er begyndt at opføre sig anderledes. Du skriver også at hun brokker sig over småting, måske hun har det svært eller er ked af det? Du kan også prøve at snakke med en voksen du stoler på, måske din lærer eller en pædagog? Men vis din veninde bliver ved med at opføre sig træls synes jeg at du skal prøve at snakke med nogle af de andre fra din klasse og få nogle andre venner også. Så du også har andre venner end hende.

Håber du kunne bruge mit svar. Held og Lykke med din veninde❤️

  • Pige, 14 år, Pige, 14 år

måske er det en god ide at snakke med din veninde, og fortælle hende hvordan du virkelig har det, og hvad du føler.

  • Hjælperen

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat