Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min gamle bff

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ej hvor er jeg ked af at høre det fordi jeg har haft det samme problem engang og håbede ellers ingen ville få det som mig, jeg hved jo ikke hvordan din gamle bff er men hved mig var det sådan at det først der gik op for mig at hun kun havde udnyttet mig og ikke rigtig var min ven, hvis det er i det tilfælde så ville jeg sige at du ik skal give det som hun vil have nemlig gøre dig ked af det men det kan selvfølgelig også være at hendes ny veninde har noget med det at gøre (fx tvinge hende til det) men først ville jeg snakke med hende 😘

  • Anonymous, Pige, 16 år

Jeg synes, at hvis du ikke føler der værdsat (hvilket det ikke lyder som om) så skal du ikke bruge mere tid på hende. Find dig nogle nye venner. Man behøver ikke at have en bff. Man kan sagtens bare have nogle gode venner uden at man behøver at være bedste venner med dem.
Du skal nok klare det. Jeg har prøvet det samme. Jeg fandt nogke nye dejlige venner og blev faktisk bedste venner med nogle af dem jeg aldrig ville have troet jeg ville snakke med. Jeg endte endda med at blive bedste veninder med en af dem jeg ALDRIG snakkede med før i tiden. Hun er pisse sød og vi er stadig bedste venner.

  • F, Pige, 14 år

Jeg syntes ikke du skal bruge din tid på at tænke på hende

Jeg syntes du skal prøve at få en ny ven

Det kan godt være du er meget ked af det men når du bliver ældre så har du glemt alt om det

Men hvis du husker det vil du sikkert grine af det

Da jeg var lille syntes jeg det var pinligt at slå en prut foran den jeg var forelsket i men nu fortæller jeg den historie til mange fordi jeg syntes det er sjovt nu, selvom det var pinligt dengang

  • Snart 15 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat