Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner bodyshamer mig.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Først og fremmest så er jeg ked af at høre, at dine venner har svært ved at bruge de “rigtige ord“ omkring dig.

Sådan en situation er mega træls at stå i, og ingen mennesker på jorden fortjener det. Ingen er ens, og det er på mange punkter vigtigt at understrege at man ser ud som man gør, og at det vigtigste er, at du selv er tilfreds og glad for det du ser i spejlet.

Det er flere måder at takle det på, du kan prøve at fortælle dem om hvordan du har det med de jokes som de laver, på den måde vil de forhåbentlig se det fra din synsvinkel, og stoppe med dem.

En anden mulighed kan være at lade det gå ind af det ene øre og ud af det andet, det er mega svært men det kan være gavnligt.

Vis dem at du er ligeglad med hvad de sige og hvad de tænker om dig. De er ikke dig, og hvad du gør og hvordan du ser ud er op til dig, og det vigtigste er som sagt at du selv er glad, så hop op og fald ned på deres jokes.

  • 🦖, Pige, 17 år

Hey du siger at du altid har været tynd og flad tag det roligt du er kun 13 år. Det hele skal nok komme med tiden bare rolig. Men angående dine venner synes jeg du skal sige at de skal stoppe de hårde jokes om dig fordi at det gør dig ked af det. Jeg tror de vil forstå dig hvis de virkelig er dine venner det er jo det man har venner for.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det at dine venner bodyshamer dig er ikke okay, de er ikke dine rigtige venner hvis de gør sådan noget. Jeg syntes at du skal sige det til din mor, eller din venner.

  • Pigen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat