Brev

Venner bodyshamer mig.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Først og fremmest så er jeg ked af at høre, at dine venner har svært ved at bruge de “rigtige ord“ omkring dig.

Sådan en situation er mega træls at stå i, og ingen mennesker på jorden fortjener det. Ingen er ens, og det er på mange punkter vigtigt at understrege at man ser ud som man gør, og at det vigtigste er, at du selv er tilfreds og glad for det du ser i spejlet.

Det er flere måder at takle det på, du kan prøve at fortælle dem om hvordan du har det med de jokes som de laver, på den måde vil de forhåbentlig se det fra din synsvinkel, og stoppe med dem.

En anden mulighed kan være at lade det gå ind af det ene øre og ud af det andet, det er mega svært men det kan være gavnligt.

Vis dem at du er ligeglad med hvad de sige og hvad de tænker om dig. De er ikke dig, og hvad du gør og hvordan du ser ud er op til dig, og det vigtigste er som sagt at du selv er glad, så hop op og fald ned på deres jokes.

  • 🦖, Pige, 17 år

Hey du siger at du altid har været tynd og flad tag det roligt du er kun 13 år. Det hele skal nok komme med tiden bare rolig. Men angående dine venner synes jeg du skal sige at de skal stoppe de hårde jokes om dig fordi at det gør dig ked af det. Jeg tror de vil forstå dig hvis de virkelig er dine venner det er jo det man har venner for.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det at dine venner bodyshamer dig er ikke okay, de er ikke dine rigtige venner hvis de gør sådan noget. Jeg syntes at du skal sige det til din mor, eller din venner.

  • Pigen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat