Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

usikker

jeg ved ikke hvem jeg kan snakke med.

jeg har fået hår under mine arme

men tør ikke snakke med mine forældre om det

vil gerne fjerne det men ved ikke hvordan.

jeg føler mig meget usikker på mit udseende

jeg synes virkelig alle andre er så pæne

håber i kan hjælpe

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 11
jeg syntes virkelig at du skulle sige det
til dine forældre, fordi hvis du gerne ville have dine hår fjernet men ikke siger det
så kan det jo være at de bare bliver ved med at vokse… men, der jeg sagde til min mor at jeg ville have mine hår fjernet, tog hun det rigtig pænt. fordi nu skal du huske det er helt naturligt
at have hår under armene, og der nede. men du kan altid siger det til din mor, eller din far for den sags skyld <3 men jeg tror nu at lige meget hvad din mor/far siger, så skal det nok gå lige godt som du håber på

  • 14 år, Pige, 14 år

Kære 11-årige.
Alle piger får hår under armene, før eller siden. Jeg ved det kan være svært/akavet at snakke med sin mor omkring det. Men hun har været præcis det samme sted som du er nu, så hun vil forstå dig. En anden mulighed kan være, at du selv går ned og køber skraber og barberskum.
I forhold til at du synes at alle er pænere end dig, tør jeg med garanti sige, at det ikke er rigtigt. Jeg vil vædde med at alle piger, er utilfredse med et eller andet omkring sin krop. Så dine tanker er så normale, og husk du er god nok præcis som du er.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej Pige på 11 år,
Først og fremmest vil jeg sige, at jeg selv har været der så jeg forstår 100 % procent hvordan du har det. For det andet er jeg nød til at fortælle dig (hvilket jeg ville ønske nogen havde sagt til mig da jeg var 11) at armhulehår er helt normalt! At vi alle får det på et tidspunkt og jo, det er måske lidt/ret akavet at snakke om, men vi kommer i gennem det. Jeg selv havde det meget på samme måde da jeg var på din alder. Jeg er blandt andet en del højere end de fleste piger på min alder, jeg gik i puberteten tidligere, fik bryster tidligt og sidst men ikke mindst hår her og der. I starten var jeg lidt flov over det men nu er jeg ærlig talt fuldstændig ligeglad med dem. Jeg tænker dem bare som en del af min krop og jeg lader dem faktisk vokse. Det er selvfølgeligt forskelligt fra person til person hvad de vil gøre med deres armhulehår. De fleste piger fra min klasse klipper dem af og jeg er ret sikker på at drengene lader dem vokse. Det vigtigste er at du selv er glad ved det. Mit råd til dig (hvis du vil fortælle det til nogen) er at starte med at fortælle en veninde, kusine eller hvad der passer dig bedst. Jeg fortalte det aldrig selv til mine forældre da jeg jo var så flov over mine men nu ved de det jo og der er ingen der snakker om det med mindre jeg selv bringer det på banen. En sidste ting du skal vide er at du aldrig er alene. Men du skal nok komme over det. Og angående det du sagde om at du syntes at alle var pænere end dig… drop det! Det er de ikke, alle mennesker er smukke på hver deres måde og det er du i hvert fald også. Husk det! Mvh V

  • V, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat