Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udseende

Hey

Jeg er meget usikker på mig selv

og mit udseende

og overtænker rigtig meget

fordi at i skolen kommenter drengene

hvad de syntes der er grimt ved mig

og mitcudseemde og siger at jeg er grim osv

Kh

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det er jeg rigtig ked af at du føler sådan. Jeg har oplevet noget lignende for et par år siden. Først og fremmest skal du bare vide at alle er forskellige og smukke, og at de drenge er nogle tabere, der bare selv er virkelig usikre.

Hvis du gerne vil have hjælp til at elske dig selv og dit udseende, kan du jo f.eks. hver dag når du kigger der selv i spejlet, sige mindst tre gode ting du elsker eller godt kan lide ved dig selv. Efter det kan du finde de ting ved dig selv, som du ville være jaloux over ikke at have hvis du var en anden person.

Efter det kan du begynde at prøve at stoppe de drenge der mobber/driller dig. Aller først er det en rigtig god idé at komme ud med det. Find en ven/veninde eller voksen du føler dig tryk hos og tal med dem om det. Så har du fået det ud, og det kan hjælpe. Efter det kan du enden prøve på at få dem til at stoppe, f.eks. ved at få din lærer til at tale med dem, eller selv tale med dem, hvis du tør og har mod på det, selvom det kan være rigtig svært hvis man er genert og usikker.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej med dig!
Jeg er ked af at høre at du bliver behandlet sådan i skolen! Jeg synes du skal tage fat i både dine forældre og din klasselærer, og fortælle dem om hvordan drengene i din klasse snakker til dig. Så er jeg sikker på de gerne vil hjælpe dig!

Du skal ikke lytte til drengene i din klasse. Tit handler mobning om at man føler sig magtfuld og sej, fordi man kan håne og styre andre mennesker. De prøvet at få et bedre selvværd ved at ødelægge dit. Og det skal de ikke have lov til! Du er smuk som du er, og de drenge aner ikke hvad de snakker om

  • Anonym, Dreng, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat