Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tyk? Unormal?

Hej

Jeg har et par drenge fra min klasse,

som bliver ved st kalde mig tyk.

Og jeg har det generelt ikke særlig godt med det…

Så tænker jeg jo automatisk om jeg faktisk er tyk…

Så vil i ikke hjælpe med hvad jeg skal svarer til dem.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa,
Drenge har det med at have et helt urealistisk billede af hvordan en “normal” pige ser ud. Det er altså overhovedet ikke sådan virkeligheden er.

Drengene fra min klasse kalder også piger for tykke, selvom de overhovedet ikke er det. Det er nok tilfældet for dig.

Jeg ved det er svært, men prøv at ignorer det <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det gør drengene også fra min klasse på mig. Det kan godt lyde ondt men prøv hvis de siger det så sig ” det er jo ikke fordi dellerne hænger ud under blusen på jer/ dig”. Det er lidt som om at være li som dem selv men så kan du også lade som om du ikke høre dem og ignorer dem. Du kan også stille dig foran et spejl der hjemme og sige en god ting om vær kropsdel f.eks. jeg er så glad for dig mave fordi du holder på min mad. Det kan godt lyde dumt men det hjælper.

  • Mig, Pige, 11 år

Hej søde,
Det overhoved ikke i orden, man skal tale pænt til hinanden. Da jeg gik i skole, der gjorde vores klasselærer meget udad, at vi opførte os ordentligt overfor hinanden. Vi lærte om takt og tone, altså hvordan man skal opfører sig. Vi lærte hvor ondt ord kan gøre. Når der var konflikter, var der klassemøde, hvor vores klasselærer forsøgte at få os til at forstå forskellen på rigtigt og forkert. Det hjalp rigtig meget.

Nu ved jeg ikke om du den eneste, men hvis der generelt er en dårlig tone i klassen. Synes jeg du skal prøve at fortælle din klasselærer, at du godt kunne tænke dig, at det her emne blev taget op. Din anden mulighed er at sige noget til de her drenge, problemet er bare at hvis du siger noget til dem, risikerer du de bliver ved, da de får en reaktion. Hvis du derfor ikke kan blande din klasselærer ind i det, synes jeg det bedste du kan gøre, er at ignorer det. Hvis de ikke får en reaktion fra dig, bliver de også hurtigt trætte af at sige det.

Håber det her kan hjælpe dig søde.

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat