Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ekstremt lavt selvværd

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde!
Jeg ved godt det er meget svært, når man bliver gjort grin med på grund af sit udseende, men jeg tror på at de fleste ikke tænker over dit udseende, for når man elsker nogen, elsker man dem ikke fordi de er smukke eller har en pæn krop.
Man elsker dem fordi man elsker dem.
Man elsker deres personlighed, deres sjæl og deres selskab. Du kan måske relaterer til det jeg siger, og måske genkende det i hvordan du har det med dine egne venner. Du er jo ikke venner med nogen på baggrund af deres udseende.
Alligevel har vores udseende meget at sige når vi skal danne selvtillid, og til det må jeg sige at mange ting kan være smukke, selvom vi ikke selv synes det. “Beauty Lays in the eyes of the beholder,” er et typisk citat som nogen måske synes er dumt, men det er egentlig rigtigt, for hvem bestemmer hvad der er smukt? Hvordan forklarer vi skønhed? Du kan ikke forklare (hvorfor) en høj pande er grim. Du synes det bare uden at have er belæg for påstanden. Hvorfor er en høj pande grim? Hvorfor er større lår grimme? Er det virkelig så grimt? Det tror jeg ikke. Jeg tror du er smuk, men hvis det er meget svært at indse, handler det måske bare om at acceptere sig selv.
Accepter at du har en stor pande og store lår, for du kan ikke ændre det. Du er som du er, og der skal være plads til os alle, og man skal kunne elske sig selv trods de fejl vi alle har❤️
Knus mig

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Kære dig.
Jeg kan godt forstå dig. Jeg har selv haft det sådan i mange år.
Jeg tror det er vigtigt at huske på, at folk kun er i deres eget hovede. Hvis du går forbi en, tænker du sikkert “ser min pande stor ud” eller “ser jeg tyk ud”. Du fokuserer kun på dig selv, så du tænker nok slet ikke over hvordan den forbipasserende ser ud. I de fleste tilfælde tænker den forbipasserende heller ikke på hvordan du ser ud, fordi de kun fokuserer på dem selv og deres egne usikkerheder.

Jeg tror ikke dine venner vil gøre grin med dig på snapchat. Hvis i er venner i virkeligheden, må vi formode, at de holder af dig som du er. Jeg kan sagtens forstå din bekymring, men på snapchat er billedet kun på skærmen i 10 sekunder. Det vil sige at det hurtigt forsvinder igen, både på skærmen men også i folks hoveder.
Hvis du udsættes for, at folk tager screenshots, synes jeg du skal tage fat i dem, og spørge hvorfor de har taget et screenshot.
Jeg håber du kan bruge nogle af mine råd, og husk du er god nok som du er, selvom det kan føles svært at tro på.
Mange kram fra mig.

  • J, Pige, 18 år

selv de flotteste piger tror de er grimme og de ikke er noget værd det er noget de fleste af os bliver udsat for de fleste ting som du synes er forkert eller grimt er der nogle andre der synes er flot. hvad en person synes er grimt synes andre er pænt det er det samme med tøj alle har ikke ens stil og du er god nok som du er. du bliver nødt til at tro på dig selv se på hvad du synes er godt ved dig selv som dit tøj, makeup ,hår, øjenfarve og så videre og sæt fokus på det og de gode ting i livet jo mere du værdsætter sig selv jo mere selvværd får du men du skal tro på dig selv så tror andre også på det.

  • hvem ved, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat