Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor bestemmer min påklædning

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Altså min mor er normalt ret large. Men den anden dag havde jeg lige grebet et par meget små shorts i skuffen da jeg skulle i skole. Og der kaldte min mor mig tilbage og sagde, Nix unge dame, dem går du lige op og skifter. Okay, man ku godt se mine balder da jeg havde dem på men havde overhodet ikke lige tænkt på at det kunne ophidse de andre drenge og piger. Men det er jo ens forældre der bestemmer så jeg måtte gå op og skifte. Glæder mig til jeg blir ældre så man selv må bestemme mere.

  • anonym, Pige, 13 år

Hej søde
Indtil jeg blev 17 år var min mor også inden over min påklædning men da jeg startet på efterskole kunne hun jo ikke være inden over som hun plejet nu er jeg 21 og må helt selv bestemme mit tøj men hun kan stadig godt kommenter på hvid hun ikke synes det ser godt ud jeg tror endelig ikke din mor vil godkende din påklædning for at være irreterne og have magt over dig ikke at det betyder det ikke kan være super træls jeg tror hun gør det for at passe på dig men derfor kan det stadig være super nederen det ved jeg godt jeg ved ikke om du føler at din mor er til at forhandle med men hvis du føler det kan du jo prøve at spørger om i måske kunne snakke om fx g-streng eller noget andet hvid du så accepteret noget du ikke måtte have på og lod helt vær med at brokke dig, beklage dig eller stille spørgsmål ved det så fir du lov til noget og din mor undgår brok over noget andet hvis du altså brokker dig

  • H, Pige, 21 år

Hej. Kan virkelig godt forstå at du syntes at det er unfair og træls. Jeg har selv haft det problem med at mine toppe ikke måtte være nedringede eller for stramme, da jeg altid har haft meget større bryster end de fleste voksne. For at være ærlig så tog jeg bare en trøje på hjemme fra min mor var tilfreds med, også tog jeg en ekstra med i skoletasken, som jeg så skiftede til når jeg kom på skolen på toilettet. Så skiftede jeg bare når jeg havde fri fra skole inden jeg tog hjem. Det kunne man da gør, min undskyldning var at jeg er ung og dum så det skulle nok gå

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat