Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sejt tøj?

hej
jeg er en pige på 12 år. det vil sige jeg går i 6.

alle i min klasse er begyndt at gå med mærketøj og lidt makeup. også mine veninder.

jeg er lidt bange for at de andre tænker at jeg ikke har råd til det, for det har jeg jo, men mine forældre er bare ikke sådan nogle der går op i sådan noget…

har i prøvet noget lignende?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

mange piger på min alder går også i mærke tøj og jeg har ik råd. men istedet har jeg fundet min egen stil og får mange komplimenter på det. mærketøj er ikke så vigtigt og har oplevet at hvis folk går med for meget mærketøj blir de kaldt rich kid og så noget

  • idk:), Pige, 13 år

Hey! Du kender sikkert klassikeren “gå i hvad du har lyst til”. Men ærligt det er bare mega fucking vigtigt! Gud hvor er det kedeligt at se pige og drenge grupper gå i præcis det samme tøj. Hvilket ofte består af jeans, en hoodie og sneaks. Bare fordi det er ‘moderne’ og nemmest at ligne alle andre. Gå i hvad du har det godt i, om det så er alle regnbuens farver eller hvad det nu kan være. Klæd dig for din egen skyld, ikke alle andre. Det kan være svært, men start let ud og byg din egen stil op, lidt efter lidt.
Held og lykke!
Knus

  • Heyo, Pige, 15 år

Hej.
Først og fremmest skal du vide at mærke tøj ikke betyder sejt tøj. I min alder er der faktisk rigtig mange som ikke går i mærketøj og hvis de gør er det meget diskret.
Du bør gå i hvad du føler dig tilpas i. Måske spørg dine forældre om du må købe eller få det ønskede tøj? Lyder som du ikke rigtig har snakket så meget med dem.
Jeg synes sejt tøj er når man har sin egen stil og ikke altid følger med strømmen.
You do you og så skal det nok gå<3

  • overthinker123, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat