Brev

Overvægtighed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg har beregnet din BMI og du er helt normal vægtig.. og hvis du har det rigtig skidt så snak med dine forældre om julemærkehjemmene har selv været der og det var det bedste der er sket i mit liv..
hilsen mig

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej
Som mange andre også har skrevet, så skal du ikke være ked af din vægt! Alle er bygget på sin egen måde, og kroppe ser forskellige ud!
Jeg ville anbefale dig, at snakke med dine forældre om det. Mange mennesker har problemer med deres syn på deres krop, og det kan udvikle sig rigtig grimt. Her snakker jeg om selvhad og selvskade.
Desuden hænger overvægt og det at være usund ikke altid sammen. Mange mennesker er stadig sunde, selvom at de ikke er slanke. Du dyrker motion og får bevæget dig hver uge, og så lyder det til at du spiser sundt. (Det er okay at spise lidt chips en gang imellem)
Har selv en mor der går meget op i motion og mad, og føler selv at det er en bonus. Man lærer en masse omkring hvad det vil sige at være sund, men det er vigtigt at det ikke tager overhånd. Ens personlighed har ikke meget at gøre med ens udseende, og man kan sagtens være en god og dejlig person uden at være slank.
Så prøv at øve dig på at være glad for din krop. Sig til dig selv at du er okay som du er. Du kan gøre det hver morgen og aften, imens du børster tænder eller noget andet. Hvis du gør det regelmæssigt, bliver det en vane, og det kan virklig løfte ens selvværd og lykke.
Håber du kan bruge mit svar til noget, og så husk at elske dig selv!

  • Anonym, Pige, 17 år

hej du skal bare stoppe med at købe usundt så

  • mahmoud, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat