Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Overvægtighed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg har beregnet din BMI og du er helt normal vægtig.. og hvis du har det rigtig skidt så snak med dine forældre om julemærkehjemmene har selv været der og det var det bedste der er sket i mit liv..
hilsen mig

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej
Som mange andre også har skrevet, så skal du ikke være ked af din vægt! Alle er bygget på sin egen måde, og kroppe ser forskellige ud!
Jeg ville anbefale dig, at snakke med dine forældre om det. Mange mennesker har problemer med deres syn på deres krop, og det kan udvikle sig rigtig grimt. Her snakker jeg om selvhad og selvskade.
Desuden hænger overvægt og det at være usund ikke altid sammen. Mange mennesker er stadig sunde, selvom at de ikke er slanke. Du dyrker motion og får bevæget dig hver uge, og så lyder det til at du spiser sundt. (Det er okay at spise lidt chips en gang imellem)
Har selv en mor der går meget op i motion og mad, og føler selv at det er en bonus. Man lærer en masse omkring hvad det vil sige at være sund, men det er vigtigt at det ikke tager overhånd. Ens personlighed har ikke meget at gøre med ens udseende, og man kan sagtens være en god og dejlig person uden at være slank.
Så prøv at øve dig på at være glad for din krop. Sig til dig selv at du er okay som du er. Du kan gøre det hver morgen og aften, imens du børster tænder eller noget andet. Hvis du gør det regelmæssigt, bliver det en vane, og det kan virklig løfte ens selvværd og lykke.
Håber du kan bruge mit svar til noget, og så husk at elske dig selv!

  • Anonym, Pige, 17 år

hej du skal bare stoppe med at købe usundt så

  • mahmoud, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat