Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nogen rødhårede der kan relatere?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Neeej! Du må ikke skamme dig eller være ked af at have rødt hår, vidste du at rødhårede kan skabe sin egen d vitamin, vores hårstrå er meget tykkere end andres, vi reagerer langt mindre på stærk mad, vi har større chance for at blive direktører end andre inden for samme demografi, rødhårede kvinder har meget mere sex end andre hårfarver og kun 1.5 procent af jordens befolkning er rødhårede! Mange ville give sin højre arm for at få dit hår, hvad angår resten af hårene på kan jeg godt forstå dig. Jeg farver personligt mine øjenvipper og øjenbryn så det holder i et par måneder, så ser det bare endnu bedre ud. Jeg vidste ikke en gang at man kunne synes at det var nederen, det er jo så smukt og unikt!

  • Rødhårede, Pige, 13 år

hej! jeg er så heldig at gå i en klasse hvor jeg ikke er blevet mobbet. der har været lidt drilleri, men jeg eelsker mit hår så jeg har bare sagt “okay? jeg kan godt lide mit hår” hvis der er nogen der har sagt noget grimt. 😉 men jeg synes ikke du skal farve dit hår. det er en del af dig, og du må acceptere det og få det bedste ud af det 🙂

  • Anonym, 14 år

Hejj! Er faktisk selv født rødhåret, men siden jeg har afrikanske gener blev jeg efter 9-10 år både mørkhåret og brun i huden. Før det kendte jeg godt til hvordan du har det. Du skal vide at du sagtens kan farve det/få det farvet hvis du vil. Der er mange der får lavet ting om på dem selv, rettet sine tænder, fået lavet øjenbryn, lavet negle osv. tænker at dit hår alligevel vokser hurtigt, så du kan jo bare klippe det farvede hår af når det er. I hvert fald på min skole er det helt normalt at farve sit hår, i min klasse er der en rødhåret der farvede sit sort, og det klæder hende rigtig fint. Og en der farvede sit pink. Og så er der en brunhåret dreng der farvede sit ginger faktisk, så det kan du sagtens prøve tænker jeg. Måske i juleferien så du lige lærer at føle dig tilpas med det og hvordan det fx kan styles! Ellers er det jo alligevel meget af tiden du kan have en hue på hvis det går helt galt. Tænker du måske kan snakke med nogen venner om det, få dem til at hjælpe dig? Mig og mine venner har farvet hår mange gange på hinanden, og selv når det bliver grimt er det bare sjovt.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat