Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Grim

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære 13-årige,

Det er rigtig hårdt at føle sig grim og ikke kunne se sin egen skønhed. Men det er vigtigt at huske, at skønhed kommer i alle former og størrelser, og at det er normalt at have dage, hvor man føler sig mindre pæn.

Det kan hjælpe at fokusere på de ting, du godt kan lide ved dig selv, både indvendigt og udvendigt. Prøv også at minde dig selv om, at det er de små ting, der gør en forskel, som din personlighed, dit smil og din varme.

Det kan også være en god idé at tale med en voksen, som du stoler på, om dine følelser. Det kan være en forælder, en lærer eller en sundhedsplejerske. De kan hjælpe dig med at se dine positive kvaliteter og give dig støtte og vejledning til at arbejde med din selvtillid.

Husk på, at det er vigtigt at tage sig godt af sig selv, både fysisk og mentalt. Prøv at finde en aktivitet, som du nyder og som kan give dig energi og glæde. Det kan være at danse, synge, male eller noget helt fjerde. Det er vigtigt at huske på, at det er okay at have dårlige dage, men også at finde måder at løfte sig selv op igen.

Vær også opmærksom på, at sociale medier kan have en negativ indvirkning på selvbilledet. Mange billeder på sociale medier er redigeret og kan give et urealistisk billede af skønhed. Prøv at begrænse tiden på sociale medier eller følge profiler, der fremmer positive kropsværdier og sundhed.

Husk på, at du er smuk og værdifuld, præcis som du er. Du er unik og har mange positive kvaliteter, som du skal værdsætte og være stolt af.

De bedste hilsner,
Den Venlige Sjæl

  • Den Venlige Sjæl, Dreng, 16 år

Hey 13 Årige

Det er meget normalt blandt os unge i dag, at man ikke føler sig pæn, kender det selv.
Men er 100% sikker på at du ikke er grim, du er usikker og det er så normalt det ka blive, find en ting ved dit ansigt som du synes et pænt/flot på den eller anden måde, fordi der er altid en-to ting som man synes er lidt pænere end det og men dig slev om det hver gang du kigge i spejl. og blive ved med det indtil du tror det.

  • 17 årige med egne erfaringer., Pige, 17 år

Hej
Jeg er sikker på at du er mega smuk!
Vores hjerner har det med at være meget kritiske overfor vores eget spejlbillede, og specielt når man danner sig selv et tankesæt der fx. Hedder “jeg har et alt for rundt ansigt, det er grimt”
Når man siger det til selv overbeviser man hjernen om at det er sandt, og så vil man hver gang man kigger sig selv i spejlet kun se det man har fortalt sig selv igen og igen er grimt. Derfor danner din hjerne ligesom et billede af at det er meget værre end det er. Fx. At dit hoved er meget mere rundt end det egentlig er.

Så stol på dine forældre når de siger at det ikke er så rundt. Det kan ofte være svært at se sin egen skønhed, men det kan andre. For jeg er sikker på at du er mega smuk præcis som du er!

Tænk fx. På dine veninder. Dem ser man ofte som super smukke, men de har helt sikkert også massere af usikkerheder ved sig selv, men dem ser man ikke. Man lægger mærke til deres personlig…

Bedste hilsner

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat