Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Make up

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du kan da sagtens gå med makeup hvis du har lyst til det.
Det er godt nok tarveligt af dine veninder at kritisere de to andre piger på skolen. Hvis de er gode venner vil de være ligeglade med om du går med makeup…

  • Louisiana, Pige, 15 år

Jeg begyndte selv i 6. klasse med kun mascara. Det var fint nok, men senere begyndte jeg at miste mine vipper, da jeg var lille og ikke kunne pleje mine vipper på den rigtige måde. Så jeg havde til sidst ingen vipper tilbage at lægge mascara på :D.
Jeg synes desuden, det er tarveligt af dine veninder at bagtale de andre piger, der har makeup på, for det er jo DERES identitet.
Det er op til dig selv, om du vil begynde med makeup, dog ville jeg ikke råde dig til så meget, da du endnu er lidt ung. Når man begynder på makeup og har det på hver dag, og man en dag ikke når det eller ikke orker at tage det på, vil folk kigge på dig med store øjne, for, tro mig, man ser meget anderledes ud med og uden makeup.
SÅ mit råd til dig vil være, at du måske kunne begynde med let makeup. Bare lige lidt mascara og pudder ville være en fin start.

Husk nu: du er smuk som du er! Du behøver sikkert ikke makeup, men jeg ved udmærket, hvordan du har det. Vi alle har været i gennem den fase 🙂

  • H, Pige, 17 år

hej pige, 13

hvis de virkelig er dine venner ville de ikke tale bag din ryg. hvis du virkelig gerne vil gå med make up, kan du bare starte med en lille smugle også efter et stykke tid kan du tage mere og mere på

  • anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat