Brev

Make Up

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige på 15 år

jeg synes du skal være dig selv og fx bruge lidt make up eller lidt læbestift eller sådan noget(men du bestemmer selvfølgelig selv) jeg er 14 snart 15 men alle i min klasse bruger os makeup men jeg synes det ser dumt ud på mig men altså jeg er ik sammen med dem fra min klasse fordi det bruger alt for meget make up og jeg synes ik det ser pænt ud så jeg er blevet gode venner med nogen fra de andre klasser som ik bruger make up og vi synes at hvis man vil bruge makeup så gør det men hvis man ik vil så lade vær og så må folk bare acceptere hvem du er ! og hvis du ik kan lide at have det på så ta et skridt ad gangen og se hvad du kan lide at have på jeg bruger bare lipgloss og ik andet mest fordi jeg ik kan finde ud af at lægge det !

men det er i sidste ende dit valg ik mit men jeg håber du finder u af hvad du vil

  • Emma pige 14 år, Pige, 14 år

hej pige på 15
jeg syntes bare du skal begynde lige så stille og fortælle hende dun beslutning om at du gerne hvil gå med makeup. Da din veninde jo også selv går med makeup hvil hun måske bedre forstå det jeg syntes personeligt at du skal begynde med mascara, concealer, bronzer og highlighter. eyeliner kan godt være lidt volsom i starten hvis du bare hvil havet et naturlit look

  • Anonym, Pige, 17 år

Du har kun et liv, så gør lige hvad der passer dig (inden for lovens rammer selfølgelig ;))

Det med din veninde som har fået opfattelsen af at du ikke vil bruge makeup, der synes jeg, at det er helt i orden at skifte mening! Sig det til hende, måske sådan noget som: “Ej, synes du virkelig det?”.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat