Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig såå grim

Hej Børnetelefonen!

Jeg er en pige på 12 (13 om to uger) som føler mig tyk og klam.

Ingen har nogensinde sagt det til mig,

men bliver stadig vildt utilpas når jeg f.eks. kigger mig i et spejl.

Jeg kunne vildt godt tænke mig at blive mere selvsikker

og egentlig også høre andres perspektiver på det.

På forhånd tak!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

En betingelse for at andre skal kunne lide dig er at du kan lide dig selv så det skal du begynde med. Prøv at stille dig nøgen foran spejlet og find én ting du synes er attraktivt. Det kan være din hals, dine tæer, dine fingre, hvad som helst. Så klæd dig på igen og gå og glæd dig over din pæne nakke eller lår eller hvad du nu fandt. Nogen dage efter smider du tøjet igen og står igen foran spejlet og finder en ny lækker ting ved dig selv, det kan du sagtens. Og sådan blir du ved. Efterhånden vil du få mere selvtillid og det smitter og så vil andre også begynde at finde dig attraktiv. Det virkede ved mig i alt fald. Og husk at dyrke sport, det blir man dejlig frisk af.

  • Ane, Pige, 15 år

Hey smukke tøs
For at ander skal kunne lide dig er det vigtigt at du først og fremmest kan lide dig selv mange piger og drenge er ret usikker, selv kritiske og har et utrolig lavt selvværd og lav selv sikkerhed og især i den alder du er ved at komme i og det er mega ærgerligt og træls når man ikke kan lide sin egen krop for den er som den er og svær at lave så meget om på du kan selvfølgelig træne og spise sundt og varieret men det går ikke hurtigt på den måde men det er en sund måde at gøre det på prøv at stille dig foran spejlet hver dag og sige jeg er god nok som jeg er eller jeg er smuk som jeg er tre gange om morgen og aftenen hvis man bliver ved i lang nok tid begynder man til sidst at tro på det og det skal du for du er helt perfekt lige som du er for alle kroppe er perfekte uanset hvordan de ser ud det kan være rigtig svært i starten at tale pænt til sig selv men det hjælper grunden til man begynder at synes man er tyk og grim er fordi andre har sagt det eller man selv har sagt det nok gange til man begynder at tro på det og det skal man passe på med at gøre så stil dig foran spejlet i aften elller i morgen og sig tre gange jeg er god nok som jeg er og bliv ved med at sige det seks gange om dagen

  • H, Pige, 20 år

Hej smukke

Du skal lige vide du ikke er alene, jeg har det på præcis samme måde jeg hader min krop men prøver og vende det om så jeg siger freksempel til mig selv hver dag. Du er smuk. Det gør jeg imens jeg kigger mig i et spejl og det hjælper faktisk rigtig meget. Jeg er selv på din alder så ved hvordan det føles!

  • Maja, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat