Brev

Kropshår

heyyy

jeg har sgu en dels masse hår på min krop – især på mine arme og ben.

jeg har sort hår

og det gør’ det nemt at se alt det kropshår jeg har, hvis jeg vælger at vise det.

jeg skjuler mit kropshår ved at have en hoodie på og lange cowboy bukser.

når jeg har en hoodie eller lignende,

så tager jeg ærmerne over min hånd for at skjule kropshåret der.

jeg har angst for at folk ville dømme mig

baseret på hvor meget kropshår jeg har.

andre fra min klasse har jo åbenlyst også kropshår på deres arme osv,

men det er ikke så synligt og langt som mit.

jeg har skjult det siden 7. klasse

og går allerede i 9.

og tænker det er på tide til at lave en beslutning angåene dette.

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg har selv ret tydeligt kropshår og har før haft det meget svært med det. Fra børnehaven og op til sidste år gik jeg aldrig med shorts eller t-shirts, men sidste år begyndte jeg at indse at det ikke er vigtigt. Nu går jeg tit med t-shirts og shorts og jeg har aldrig problemer med det. Der er aldrig nogen der snakker om det eller lægger mærke til det. Jeg syntes ikke du skal gemme det eller skamme dig over det for det føles så meget bedre at kunne gå i det tøj jeg har lyst gå i uden at tænke på det.

Held og Lykke 🙂

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej jeg forstår dig udemærked. I mine øjne er der to muligheder du kan være lige glad eller du kan babere det væk. Husk der er intet galt i at have kropshår. Håber jeg kunne hjælpe dig ☺️☺️

  • Pigen der prøver at hjælpe, Pige, 11 år

Hey dreng på 15. Er selv 15 år er selv lige startet i niende klasse. Kan godt forstå hvordan du har det og så vil jeg lige sige at jeg har det helt modsat af dig. Jeg har næsten intet kropshår på hverken arme eller ben så jeg er ret misundelig på andre drenge som dig på at de rent faktisk har kropshår. Det jeg prøver at sige med det er at der næsten 100% sikkert ikke er andre der vil dømme dig for det men hellere være misundelige hvis de ikke selv har det. Håber jeg kunne hjælpe på en eller anden måde:)

  • Anden dreng, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat