Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader min højde og vægt.

Hej jeg er en pige på 12 næsten 13 år.

Lige nu her i corona tiden får jeg ikke særlig meget motion, og jeg plejer at spille håndbold 4 gange om ugen.

Jeg er 174 høj og jeg hader det.

Pigerne i min klasse er ret lave og tynde. Jeg skal altid sidde bagerst og det gør mig faktisk ret ked ad det.

Jeg vil virkelig gerne være som de andre piger.

Der er også en bestemt pige i min klasse som er rimelig lav og hun bliver ved med at sige “Du ved godt du er sådan unormal højde ik?”

Og det gør mig rigtigt ked af det. Jeg har lyst til at skrige et eller andet ondt efter hende, men det ville jeg jo aldrig gøre.

Mine forældres venner siger også konstant “Ej men se hende lige, er du nu blevet endnu højere!”

Det er virkelig heller ikke særlig rart.

Jeg ville VIRKELIG gerne være lille og tynd som de andre. Jeg forstår det bare virkelig ikke? Hvorfor det lige er mig det hele skal være så unfair for?

Jeg behøvede bare virkelig ikke at være 174 og næsten ikke engang være 13.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg har det selv ret svært med min krop så jeg ved hvordan det er.

Du har ikke en “unormal” højde. gennemsnit højde for kvinder i danmark ligger på 168 eller sådan noget og jeg har nogen veninder der er 180. Du er lige som du skal være og du er smuk som du er og det ved jeg uden at have set dig. Du er også helt fantastik og du skal bare sige fuck dem der siger de ting til dig.

Jeg ved godt det er svært. Jeg havde fx nogen venner der kaldte mig flad og jeg var først ret ked af det men så var jeg sådan altså fuck dem det er ikke deres mening om mig der betyder noget det er min egen.

Mvh …

  • Anonym, Pige, 14 år

kære pige på 12 og snart 13

i feel you. jeg har også altid været den højeste i min klasse, og det kan selvfølgelig være virkelig irriterende til tider. jeg er selv 175 og har altid været, ja ikke den tyndeste pige i min klasse (med det sagt er jeg dog helt normalvægtig, hvilket jeg også tror, du er)

men hey, der er jo ALTID nogle, der er den højeste og laveste, så det er helt okay. du blev bare en af de høje, men der var jo nogle der skulle være det, kan man sige. det er meget forskelligt, hvornår piger begynder at vokse.

du skal vide, at jeg synes du er pisse sej og nok skal klare den. jeg har ihvertfald lært, at jeg ikke kan ændre på min højde, så hvorfor spilde min tid på, at bekymre mig om noget, jeg ikke kan ændre. men selvfølgelig er det ikke “bare lige” at stoppe med at bekymre sig om noget. YOU DO YOU GIRL!!

  • knus og kram herfra, Pige, 15 år

Kender virkelig din situation er selv 175cm og folk har altid sagt det unormalt og alt muligt. Det ikke fair for det ikke unormalt alle er forskellige, de er sikkert bare jaloux på dig eller ret dumme. Men de samlinger sig kun med dem selv og dig ikke resten af verdenen det er derfor de siger sådan og måske fordi de er bange for noget andet end hvad de kender til. Tro mig det bliver bedre man lærer at acceptere det og du skal bare shine og udnydt den højde du har! <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat