Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig lidt for moden

Jeg går i 6 klasse

og er allerede begyndt

at gå med mascara

men jeg syntes bare

at det er så flot

og jeg har en tøjstil

der måske også er lidt for moden

det er ikke et specielt stort problem

men jeg vil gerne vide om det er normalt

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg syndes også det er super flot at bruge mascara…. Men jeg er 11 år og bruger det ikke, men jeg syndes du skal gå i det tøj som du syndes er flot. Og jeg syndes det er normalt at bruge mascara når man går i 6, 7, og så videre. Og moden tøjstil er også så flot. Det du finder behageligt syndes jeg du skal bruge. Vær ligeglad hvad de andre siger, og ja, nemmere sagt en gjort ikk”? Men og hvad så?
Hilsen mig…

  • Kaya, Pige, 11 år

Hej!
Jeg synes personligt selv, at det er lidt tidligt at begynde at bruge mascara på daglig basis som 12-årig. Med det sagt kan jeg selv ret tydeligt huske, det var noget, jeg også selv gerne ville på din alder, så jeg kan sagtens forstå dig.
Jeg tror, det du føler er meget normalt. Du begynder så småt at gå i puberteten, og der ville komme nogle ændringer i interesser, og man begynder måske også at føle sig lidt mere “voksen”.
Så længe du stadig husker, du kun er 12 år gammel, og der er rigtig mange voksne/modne ting, du har til gode på et senere tidspunkt i livet, ser jeg det ikke som et problem. Mange piger har det som dig:)

  • Helle, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat