Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har taget på *TW nævn af vægt*

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Det er helt vidt sejt at du skriver ind. Det kræver mod – jeg kan forstå at det fylder meget nemlig.
Jeg tænker om et kunne være gavnligt for dig at vænne dig til tanken om at adskille krop fra peronlighed. Det er måske ord du har hørt før?
Ud fra din højde og vægt skal du ikke bekymre dig om at være overvægtig. Ofte er trøstespisning et symptom på mere dybdegående problemstillinger. For eksempel som afledning af ens tanker eller som et pauserum fra en stresset hverdag. Er det mon rigtigt antaget?
Er der nogle i din omgangskreds som du føler dig tryg ved at snakke om det her med? Jeg spørger fordi det kan være lettende at have muligheden for at sige det højt. Det kunne eventuelt være en veninde, dine forælde, søskende, lærer eller bedsteforældre.
For nogle er det et brugbart redskab at bruge tøj til at udtrykke sin personlighed – på den måde kan du udstråle hvem du er uden at folk skal kende dig. Kunne det mon være en hjælp for dig?

Jeg håber virkelig det bedte for dig. Du er ikke dit udseende, du er din personlighed.

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej
Snak med en voksen du stoler på om det. Du ike tyk du er smuk som du er ❤️
Ingen sige rnoget om det og hvis de gør sig det til en lærer.
Håber virkelig du får det bedre.
Kh mig

  • Mig, Pige, 12 år

Hej pige på 14
Selvfølgelig vil folk stadig kunne lide dig, selv om du har taget på! De folk som kender dig ligger slet ikke mærke til det, tro mig, jeg snakker af erfaring. Jeg vejer 10 kg mere end de fleste af mine venner, men den eneste der dømmer mig er mig selv. Aldrig har nogen sagt noget ondt til mig om det, eller om tøjet jeg går i passer mig, det er kun mig der tænker på, om folk dømmer mig. De folk som kender dig vil også kun tænke på din personlighed. Jeg ved godt, at det jo er noget man altid hører overalt på medierne, at andre kun tænker på personlighed. Men hvis du er sød mod andre mennesker og sådan noget, så vil folk associere dig som en sød og venlig person.
Kh en pige på 16

  • LLLLL, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat