Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hår på ben

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg skal også konfirmeres her til sommer, og jeg tænke på det samme. Jeg havde spurgt min mor for er par måneder siden hvor jeg fik et nej, men spurgte igen da jeg hellere ikke var vildt med tanken om konfirmation og hår på benene. Jeg fik så lov af min mor og er mega glad. Ved også mange af mine veninder også gerne vil barbere ben, så du er ikke alene om det

  • Hjælpende, Pige, 14 år

Prøv at fortæl din mor hvorfor du gerne vil, min mor var heller ikke vild med at jeg ville til at barbere ben, men da jeg fortalte hende hvor meget det betød for mig, ikke at have hår på benene og i sær ikke på min konfirmationsdag, så lod hun mig gøre det:)

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej
Jeg kan virkelig godt forstå dig, da det ikke er fedt ikke have barberet ben til ens konfirmation.
– nogen vil ikke have noget mod det, mens andre vil. Og det helt fair, da man skal føle sig komfortable i sin egen krop.

Din mor kan ikke sammenligne hendes tid i puberteten, og din tid i puberteten. Ja det vil nok være mange ligheder, da du har fået noget DNA fra din mor. Men der vil også være mange uligheder, hvis man kan kalde det.

Egentlig behøver din mor heller ikke vide, du har barberet ben. Ja din mor bestemmer over dig, men når det gælder sådan noget som barbering. Så behøves man ikke at fortælle det – det ikke alt man behøves at spørge om lov til eller sige til sine forældre
– Hvis man har behov for det, så gøre det. Men hvis man ikke har lyst og behov for det, og især når det begynder at være intim lad være. Du har også et privat liv, som dine forældre heller ikke skal vide alt om.

Enten kan du spørge din mor igen, og fortælle hende, hun ikke kan sammenligne hendes pubertet med din. Samt du vil føle dig mere komfortabel, til din konfirmation hvis du får lov til at barber dine ben.

– eller du kan spørge en af dine venner, om de vil med i Normal eller noget. Købe noget barber skum, og skraber. Så du kan få barberet ben.

Håber det har hjulpet – husk det ikke alt dine forældre skal vide – held og lykke

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat