Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig tyk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg føler med dig, for jeg er bestemt heler ikke en af de tyndeste i klassen. Men dine forældre har sikkert ret. Det er helt normalt at føle sig lidt tyk og grim, det tror jeg alle piger har prøvet. Jeg synes ikke at du skal tænke så meget over det. Tag en kort bluse på, tag bh på, gør noget vildt! Jeg ved da i hvert fald at dem der er lidt budede også har de pæneste bryster🤗🤫

  • Den medfølende pige, Pige, 13 år

Hejsa,

Jeg har været i gennem samme problem. Jeg havde 3 gode veninder, og 2 af dem er vildt tynde, og den sidste er trænet og har den perfekte timeglasfigur. Jeg spejlede mig i dem, og følte mig pludselig meget tyk.

Men når jeg ser tilbage på det og ser på min krop nu, kan jeg se, at det var fuldstændig forkert! Jeg har nærmest den flotteste krop, fordi jeg ikke bare er skind og ben. Jeg har også snakket med flere drenge, og min ven tro mig – de vil meget hellere have en pige med bløde lår og fine bryster end en pige, som er en streg i luften uden hverken røv eller bryster(og selvfølgelig er det personligheden, der er det vigtigste!)

I sidste ende handler det kun om, hvordan du selv tænker og føler. Du skal lære at leve med din krop og elske den. Måske kræver det, at du tænker lidt over, hvad du spiser – lad være med at sulte dig selv! Mad er sundt. Men prøv at spise flere grøntsager/frugt og mindre kød, slik og chips fx. Det kan godt være, at du ikke taber dig – det er heller ikke meningen, men måske kan du føle dig bedre tilpas i din krop. Prøv også at træne lidt eller bare cykle til skole, man har en fantastisk følelse i kroppen bagefter! Disse ting kan få dig til at føle dig godt tilpas, og søde, jeg er sikker på, at du er virkelig smuk! Du skal bare tro på dig selv!

Mange hilsner og held og lykke
Mig.

  • :), Pige, 15 år

Hejsa søde!
Jeg kender godt følelsen, for jeg har også selv haft det sådan. Men de ting du ser på nettet, er tit fotoshoppet og ikke særlig realistisk. Men er man lykkelig fordi man er tynd eller har den “perfekte krop”. Det tror jeg faktisk ikke. Jeg tror du skal lære at elske din krop som den er, og så skal du også huske på, at du ikke er den eneste der har det sådan. I stedet for at tænke “ej hvor er jeg grim og tyk”, så tænk “wauw hvor er min krop bare fantastisk”. Prøv lige at tænke på alle de ting din krop kan!. Du er helt perfekt, og du er ikke for tyk eller grim<3
Kh mig

  • Sophie, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat