Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig for høj

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

du får ikke problemer når du bliver ældre fordi du nok stopper med at vokse når du bliver 13-14 år

  • Anonym, akønnet, 8 år

Hej!

Grundet det faktum, du er højere end mange af dine jævnaldrende, tyder det på, du er gennemgået puberteten lidt før, de er. Det er der ikke noget i vejen med, men det er grunden til, du er højere end dem. Når man er 12, vil drengene omkring dig, næsten altid være lavere end dig, fordi drenge generelt starter puberteten senere end piger og altså stopper med at vokse senere.
Det er ikke sikkert, du vokser ret meget mere.
Jeg er selv en pige på 180, der ind i mellem drømmer mig væk til at være under 170, men alt i alt er min højde én af mine yndlingsting ved mig.
Gennemsnitshøjden for kvinder i Danmark er omkring 175, og jeg kender piger, der er både højere og lavere end mig.
Men når det kommer til stykket, skal du ikke lytte på, at folk gør nar af dig. Sådan er det tit i folkeskoletiden, hvor folk finder på noget at drille lidt med, men det går over igen, og når du bliver lidt ældre tvivler jeg kraftigt på, at nogen overhovedet vil tænke over din højde.

Hilsen H

  • Helle, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat