Brev

Bøjle

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 år 🙂
Jeg har selv haft bøjle på i næsten et år og det gør på ingen måde ondt. Det er rigtig nok at det gør når man får den på og når den skal stramme men der går kun omkring 4 eller 5 dage til det går væk. Efter de par dage er tænderne lidt ømme men det gør ikke som sådan ondt.

Det er godt nok rigtigt at du ikke må spise hårde ting men det gør ik ondt, dog kan du resikere at en af ‘dutterne’ falder af. Med andre ord skal du bare lade vær med at spise det der bliver sagt af tandlægen.

Jeg kan dog anbefale at du måske kan spise yugurt, toast brød eller boller, banan, kartoffelmos og eller pasta når du får den på eller den skal strammes. Ingen af tingene gør specielt ondt at tygge og er dejlig bløde i det.

Håber jeg kunne hjælpe lidt og held og lykke

  • Serina, Pige, 14 år

Halløjsa, jeg kender det alt for godt. (Har togskinner på i overmunden) Jeg fik togskinner på for 3 måneder siden. Jeg synes ikke at det på den måde gjorde ondt da jeg fik med på, men det føltes bare vildt mærkeligt. Et råd, i starten så spis flydende mad som suppe eller yoghurt. Endnu et råd, prøv at undgå meget klistrende karamel, bolsjer, tyggegummi og slikkepinde da det kan ødelægge bøjlen.

Det var det held og lykke!❤️

  • Bøjle råd!, Pige, 13 år

Hey
Jeg har bue, togskinner og ringe. I starten er det irriterende, men man vænner sig til det. Hvis du har ondt efter at have fået den på/strammet kan panodiler hjælpe
-E

  • E, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat