Gratis

anonymt

24/7

Brev

Tinitus

Jeg kan nogle gange høre en pivelyd,

og især når jeg skal sove.

Er det tinitus?

Eller har I også en lyd i hovedet nogle gange?

15 år
Svar fra andre

Børn

for mig er det normalt og har det også bare nogle gange om dagen eller når jeg skal sove,så det er meget normalt

  • E., Pige, 11 år

Det lyder som tinnitus, det meget svært at gøre noget ved. Kender en der dagligt døjet med det, og han har fået at vide af lægerne på området, at han må lærer at ignorer det.
Der findes faglige personer som kan hjælpe med det, hvis det et stort problem, men at komme helt af med det, er stort set umuligt.

Det sidste jeg fik at vide, er at man er i gang med at teste en ny metode, hvor man sender strøm ind i øret, ja det lyder voldsomt, men det er ganske ufarligt og gør ikke ondt. Men ud fra det jeg har læst, skulle det kunne lindre tinnitus.

Mit bedste råd til dig, er at du opsøger en ørelæge, for at få stillet en diagnose, nu mindre problemet er, nu mere kan man måske også gøre for at det ikke skal udvikle sig til et større problem.

  • A, Pige, 22 år

Det er normalt at høre pive-lyde en gang imellem. Det er formentligt ikke tinitus. Don’t worry.

  • Dreng, Dreng, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat