Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svamp😕😟

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det lyder forfærdeligt. du behøves ikke at sige det på den måde til dine forældre. Du kan sige til din mor, at du gerne vil til lægen, fordi du synes det føles ubehageligt dernede. Det er det eneste du behøves. Du kan skriver det i en SMS, og så tager i til lægen. Det er ikke svært at finde ud af om man har skedesvamp eller ej, det er bare noget i stil med en tisseprøve eller sådan. Jeg synes du skal få det overstået. Fordi det er surt at få ødelagt livet af det. U Can do it!

  • Josefine., Pige, 16 år

Har selv haft det før jul, gik noget tid uden at sige det, men ligesom dig følte jeg mig også virkelig klam. Derfor endte jeg med at sige det til min mor. Jeg er virkelig ikke tæt med min mor, men det var hvad der var brug for, og det hjalp, bare få det overstået hurtigst muligt. Bagefter er alt som før, og du vil være glad igen. Ved godt det er så fkn svært! Prøv at sige det mens i er igang med noget, helst i et mørkt rum/udenfor om aftnen. Så føltes det ikke helt så presset. Måske gå en tur med din hund, og lige efter at du har sagt det kan du så tale højt med din hund agtig, og så er samtalen færdig. Din mor bliver ikke sur på grund af det!

  • Qqwwett, Pige, 14 år

Nu er jeg lidt ældre end det normale herinde. Jeg har skam også prøvet det og det ER helt normalt. Det kan skyldes at du har haft noget alt for tætsiddende tøj på eller gået i trusserne fra idtrætstimen for længe. Det er simpelthen ikke noget du skal være flov over. Det kan være super grænseoverskridende at sige til din mor men prøv. Du vil med garanti få det meget bedre. Og hvis det er for meget med din mor så tal med en god veninde eller en faster eller en farmor. På den måde er det nemmere at snakke med din mor i sidste ende.
Håber du finder ud af det.
knus Caro

Ps. det kunne helt klart være værre;) skulle fortælle min mor at jeg havde fået klamydia.. Det var bestemt ikke sjovt men det kan ske og det vigtigste er at komme i behandling hurtigst muligt. også med svamp 😉

  • Caroline, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat