Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mormor og morfar

Hej BørneTelefonen

i slutningen af februar

fik min morfar en hjerneblødning

og er kommet hjem igen.

og nu har min mormor kræft.

Jeg vil gerne fortælle det til mine venner

men jeg ved ikke hvordan.

Kærlig hilsen pige på snart 15

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Åh nej. Det er også uheldigt og aveligt. Hvis det er noget du tænker meget over er det 100% en god ide at snakke med familie om. Du kan godt forklare til dine venner er du er lidt nede pga. alt det her, det kan jeg meget godt forstå. Jeg syntes du skal starte med dine forældre hvis du ikke har allerede. Jeg tror også at hvis dine venner skal vide det, skal du forklare at du er lidt nedtrykt eller lign. De vil helt sikkert lytte til dig hvis de er sande venner. Jeg håber at din Mormor og Morfar klarer den. Min mormor har selv noget i knoglerne som muligvis er cancer. så kan godt forstår dig. Det en hård tanke.

Held og lykke, jeg håber alt ender godt!

  • MiniSlehm, Dreng, 15 år

Hej pige snart 15 år

Når jeg er alene med dem, så vil jeg sige” der er noget jeg går og tænker meget på” eller beskrive det på en måde så de kan se det ikke er for sjov, for det værste er hvis folk ikke tager det seriøst. Så forklare du går og har det lidt svært, så de også ved at du er lidt nedtrykt.

Håber det løser sig<3

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej pige på snart de 15 år gammel

Jeg har tidligere stået i en situation der minder om din, og kender flere som også har.
Når du siger dine venner, bliver jeg lidt i tvivl om du tænker primært dine tætte venner, eller mere dine klassekammerater. Det variere jo meget fra person til person, om hvor offentligt man føler sådanne ting skal være. Jeg kan se du allerede har fået nogle gode svar på den; “tætte venner” del, så jeg vil prøve at hjælpe med der hvor dine klassekammerater hører det.
Fordelen ved dine klassekammerater får det afvide er at det giver en general forståelse hvis nu fx. du er meget fraværende fra undervisningen, det har dårligt humør, lav deltagelse, osv.
En måde man kunne gøre det offentligt for din klassekammerater,, kunne være at gå til en lærer (Alternativt kunne dine forældre kontakte en lærer) og forklare situationen, hvis de ikke allerede ved det, og spørge om de vil hjælpe med at gøre den avelige nyhed offentligt, ved fx. at de det imens du står ved siden af, måske udenfor, eller endda noget helt tredje. Det er dog noget dig og din lærer vil kunne aftale.

Jeg håber det kunne hjælpe, og vil vædde med at dine venner vil støtte det MEGA meget!

  • SS, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat