Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kysse syge og ked af det

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng,
Du kunne spørge dine venner om hvad i har lært i skolen og prøve at lære det derhjemme så du ikke er bagud med lektier
Der er heller ikke noget at stresse over når man er 12 år, man kan sagtens nå det hele
For at føle dig nogenlunde “normal” igen kan du gå udenfor uden at være i kontakt med andre, ringe til venner eller dyrke din hobby.
god bedring herfra

  • anonym, Pige, 13 år

Hej med dig

Øv at have kyssesyge.
mit råd er, at insisterer på, at du vil i skole sidste skoledag, bare lige en halv time til en time, og sige ‘hej’ eller ‘god ferie’ eller et eller andet, og så tag hjem igen. Jeg har ikke læst så meget op på det med kyssesyge, så ved ikke om du er rask nok til det, men jeg håber på dine vegne.

Held og lykke 🙂

  • Hej, Pige, 12 år

Jeg havde selv kysse syge i sidste sommerferie jeg ved hvordan du har det men i det mindste ikke syg hele din sommerferie

  • Prut, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat