Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Epilepsi

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 16
Jeg kan godt forstå det svært! Nu ved jeg ikke helt hvad det er for en sygdom! Men du siger du er på medicin, prøv at sige til dine venner at de ikke skal være bange når du er på medicin!, DU ER SÅ SEJ!!!!!;)
Held og lykke!:)
Kh mig

  • Den søde;), Pige, 12 år

Kender til det. Selv en pige der lider af det, men prøv at forklar dem det lidt bedre, det hjalp med mig. Skriv hvis du har brug for at snakke med nogen om det:)

  • Anonym, Pige, 18 år

Kære dig.
Jeg har selv en veninde der lider af epilepsi, så jeg tror godt, at jeg ved, hvordan dine venner har det. Når du er medicineret, er risikoen for at få anfald “ud af det blå” lille ( sådan som jeg har forstået det, ihverfald ). Måske er en ide at snakke med din lærer om det, selvom du synes, at det er mega svært. Hun/han kan eventuelt tage en snak med dine klassekammarater om det, og forklare dem at der altså ikke er noget farligt ved det. Din lærer ville dig altid det bedste, og det føles mega befriende at sige noget til dem, som man har brændt inde med længe. Det absolut vigtigste er, at du ikke går alene rundt med dine tanker. Jeg er sikker på at dine venner ville forstår din situation bedre, hvis en voksen fortæller dem, hvad der egentlig foregår.
Jeg ønsker dig alt det bedste!
Knus

  • Veninden til hende med epilepsi, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat