Brev

corona fødselsdag!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Selvfølgelig kan du holde fødselsdag. Livet går jo ikke i står pga corona. Hvis i kun er 4 og alle er symptomfri er der ingen problemer i det. Håber du får en hyggelig fest.

  • Sebastian, Dreng, 16 år

KÆMPE STORT TIL LYKKE! ♡
jeg håber du får en dejlig dag på trods af omstændighederne.
det er din fødselsdag, og corona skal ikke stoppe dig.
men jeg tænker ikke at i alle for corona af lige at være sammen én dag.

Håber du får en dejlig dag ♡
Kh Æble

  • Æble, Pige, 12 år

Kære pige
Tillykke med fødselsdagen!
Normalt skriver vi fra BørneTelefonen ikke råd i Børn Hjælper Børn, men lader det være jeres eget sted. Men da anbefalingerne ændrer sig så hurtigt, og Sundhedsstyrelsen nu heller ikke anbefaler, at man inviterer gæster hjem hos sig selv, vil vi faktisk anbefale dig, at du enten udsætter din fødselsdagsfest til senere – eller laver en online-fest sammen med dine veninder.
Vi skal passe på hinanden – og det gør vi bedst ved at holde afstand og blive hjemme.
De søde forslag og råd, du har fået her i Børn Hjælper Børn, har været rigtig gode – men nu er anbefalingerne lige ændret igen.

Vi håber, du får en rigtig god fødselsdag – også selv om den bliver lidt anderledes, end du havde forventet.

Varme tanker fra BørneTelefonen

  • BørneTelefonen, Pige, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat