Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at være bange

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde<3
Det er jeg virkelig ked af at høre. Det er ikke nemt at gå rundt med den frygt. Og specielt hvis du ikke får snakket med nogen om det. Jeg tror det ville være godt at snakke med nogen og få lidt hjælp til at bearbejde lidt af det der sker. Fx dine forældre, en lære eller måske en psykolog? Og så synes jeg måske det kunne være fint at snakke med din veninde. Måske vil hun gerne snakke med dig om det? Men det kan også være hun ikke har lyst, for det er nok også meget svært for hende, det hele<3

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej kære dig!
Jeg har dig i mine tanker! Jeg er sikker på, at det må være mega svært og hårdt for dig at rumme. Du virker som en meget omsorgsfuld pige – bliv endelig ved med det! Jeg tror, som der også er blevet skrevet, at det er den bedste idé, at få noget støtte fra nogle gode voksenkontakter.
Du er mega sej, og jeg er sikker på, at dig og dine veninde kommer igennem denne svære tid sammen. Din veninde har i hvert fald en stærk veninder (dig<3), der vil kæmpe en kamp for, at I kommer ud på den anden side igen.

Søde du – tag kontakt til en voksen, som DU føler dig tryg ved! Åbn op og kom ud med lige netop det, som du har på hjertet.

Du får et KÆMPE virtuelt kram fra mig:-)

  • Frederikke, Pige, 16 år

Hej
Jeg er sindssyg ked af at høre det.
Men hvis vi fokusere på dig lige nu, jeg er sikker på din veninde skal klare sig, så synes jeg at du burde snakke med din mor om det. Jeg har i hvert fald oplevet at det er nemmere for mig at snakke med min mor om tingene når vi er sammen køn.
Men ellers få snakket om det og find en eller anden metode til at gøre alting bedre.
Ellers kan du snakke med en psykolog…..
Jeg håber du finder en vej ud. Be strong girl! Everything is gonna be all right

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat