Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stresset uden overskud

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej stressede pige,
Stress er en alvorlig ting, og skal tages seriøst. Du risikere at gå ned med stress hvis du forsætter, også kan du pludselig ingen ting. Du nødt til at overveje, hvad der er vigtigt for dig, og fjerne de ting, som er skyld i du får stress.

Min første tanke er
“Hvorfor går du til fodbold fire gange om ugen?”

Er du på konkurrence niveau?

Jeg kender dig ikke, men jeg synes du inden skal tag en pause fra fodbold, eller skære det ned til 2 gange om uge?

Tænk også over hvad det ellers stresser dig. Fjern dig fra det, tag en pause, om det 5 minutter eller ubestemt tid, det op til dig.

Din skolegang er vigtig, det også en god ting at være social. Jeg synes din liste over hvad der er vigtigt bør se sådan her ud:

1. Dit helbred
2. Skolen
3. Dit sociale liv
4. Fritidsaktiviteter

Sig det her til sine forældre, det er absolut vigtigt de får at vide, at du døjer med stress. Drt skal du ikke. Så vær sød at handle, før det bliver så slemt, at du går ned på det.

Alt held og lykke søde ❤️😊

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat