Brev

Stresset, angst?

Hej, jeg er en pige på 13 år, og jeg har et problem!

Jeg har altid været meget følsom, jeg bliver hurtigt ked af der og græder tit.
Jeg har dog også altid været den der fik de andre i klassen til at grine og have det godt! Men jeg har ikke ligefrem selv haft det så godt…

Næsten hver dag er min store søster mega sur på mig og jeg for Stres hver gang nogen beder mig om noget der hjemme!

Jeg føler mig heletiden mega træt og ligenu ligger jeg og græder mega meget i min seng.. jeg tror måske jeg nogle gange er angst, for jeg er meget tit utryg om aftenen, sover meget sent i hverdagene og kan ikke trække vejret når jeg græder..

der er også nogle dage hvor jeg bilder min mor ind at jeg er syg så jeg kan blive i min seng!

Ovre i skolen er jeg sådan rimeligt populær og jeg har altid en følelse af at jeg ikke kan sige nej hvis nogen spørger mig om noget. Jeg føler at jeg skylder folk noget og at jeg skylder dem at få dem til at grine og ikke gå op i hvordan jeg selv har det!! Jeg overrækker små ring som hvordan jeg sagde hej til en person om jeg mon lød sur!!!

Jeg føler altid jeg har ansvaret for andre om de er glade!

Om aftenen kan jeg ofte ikke sove fordi jeg bekymrer mig om hvordan andre har det og især min farfar og farmor som bor meget langt væk fra mig og så har jeg bare et tættere forhold til min mormor og morfar end dem, og så er jeg altid bange for om jeg fortryder at jeg aldrig ser dem når de ikke er her mere!!

Jeg tror bare jeg er træt af at altid tænke på andre foran mig selv men sådan er jeg bare. Jeg ligger stadig og græder rigtig meget men ja for 10 minutter siden kunne jeg ikke trække vejret så lå bare og ja hev efter vejret! Sådan er det tit.

Tak på forhånd!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg er ked af at høre, at du har det sådan. Jeg håber, at mit svat ville kunne hjælpe dig.

Prøv måske at snakke med en god ven eller veninde, omkring hvordan du har det. Jeg er sikker på, at de ville forstå og prøve at hjælpe dig.

Ingen forventer lige så meget af dig, som du tror, og den person der bestemmer, hvad du skal gøre, er sig selv.

Prøv at lave nogle åndedræts øvelser dagligt, og tænke at luften skal helt ned i maven og så op igen

Det ville måske være en god idé, og invitere din farmor og farfar over til kaffe eller bare til besøg.

Ingen skal have det, som du har det. Prøv at tænke lidt mere på dig selv. Altså hvordan du selv har det.

Håber at mit svar kunne hjælpe.

  • Håber at svaret hjælper., Dreng, 13 år

Kære pige på 13 år
Jeg kender følelsen, da jeg også havde sådan en periode.
Når du er stresset der hjemme, er mit bedste råd at gå en tur. Det gjorde jeg selv da jeg var stresset, og det hjalp virkelig meget.
I skolen har jeg ikke lige prøvet det samme, men måske skal du prøve at være sammen med nogen af pigerne i klassen som du ikke er så meget sammen med. For så vil de ikke synes at det er mærkeligt hvis du har en øv-dag, og så kan du slappe mere af.

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg er virkelig ked af at du har det sådan. kan 100% godt forstå hvordan du har det. det beskrevet fuldstændig sådan jeg har det.
nok om mig. øhh jeg ville sige at du skulle tale med nogle, nogle du føler dig tryk ved.
hvis nu du ikke er så tryk ved at tale med dine forældre eller andre fra din familie så tal med dine nærmeste venner. Det er sådan jeg får det ud.

håber du kunne bruge det

  • en pige der har det sådan, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat