Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stress om lærer og lektier

Jeg er en pige på 11 år

jeg har en lærer

der giver også mange lektier for

på meget kort varsel

hun stresser mig sygt meget

men jeg tør ikke sige det til hende

for hun er ret skrap

hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige 11år, du kan måske sige det til dine forældre så kan de måske skrive i stedet eller så kan du måske spørger dine venner om hjælp og så kan de prøve at hjælpe dig med lektierne, eller hvis du kan så prøv at lave dem i skolen du kan også prøve spørge din forældre hjælp, men hvis du nu aftaler med din venner at i kan lave dem sammen i klubben eller hjemme hos en af jer hvis det kan gå hurtigere❤️

  • C, Pige, 12 år

Der er faktisk regler for hvor mange lektier man må få. (45 min om ugen i hvert fag, hvis jeg husker rigtigt) Prøv at snakke med dine forældre – så kan de snakke med læreren til forældresamtaler

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat