Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søvn

Hver gang jeg går i seng

tager det 1 til 2 timer at sove

og så lavet jeg te eller spiser en hel del

men jeg kan stadig ikke sove

pågrund af alt det jeg har i tankerne

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig!
Jeg kan anbefale søvn meditation på youtube, “dyb ro” hedder det og for mig fungere det rigtig godt, der findes en der hedder “tankemylder” den lyder som en du kunne bruge <3 Jeg håber at det virker <3 Sov godt, knus mig

  • Anonym, Pige, 16 år

Så lidt!

  • Mig, Pige, 13 år

Jeg har det lidt på samme måde… det jeg plejer at gøre er at jeg prøver at ligge og lave en historie inde i mit hoved for exempel om en prinsesse eller sådan noget. Jeg kan også bare ligge og tænke nogen gode tanker om hvad jeg skal i vinterferien eller i weekenden.
Håber det hjælper lidt

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat