Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

rydde op

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Lav et system. Hvis du tager makeup på ved dit skrivebord så have bestemte pladser til de hele. Dit tøj kan du kigge igennem hver dag og ligge i skabet til vask eller lagt sammen på stolen. Håber du ku bruge det..

  • Anonym

Tag tid på 20-30 minutter og ryd op sp meget du kan i den tid. Når tiden er gået kan du slappe af, og så har du nået så meget du nu har nået. Gør det tit og vend dig langsomt til at rydde op. Husk at høre god musik, og have et godt system for hvor tingene skal ligge.

Held og lykke (:

  • 🙃, Nonbinær, 14 år

Prøv st sætte skraldespande til dine brugte vatrundeller, og en vasketøjskurv til dit tøj. Sæt musik på mens du rydder op, så går det hurtigere.
Find noget du kan lide, (fx noget slik) og så sig til dig selv: hvis jeg rydder op må jeg spise det her stykke slik.
Håber du kunne bruge det🤍

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat