Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Presset over konfirmation

Hej

jeg er en pige på 14 år som skal konfirmeres her til maj.

Jeg vil ikke rigtig have en fest
da jeg her for tiden ikke har det særligt godt.
Jeg græder hver dag og har intet overskud.

Alle fra klassen snakker bare om hvor perfekt deres bliver
og jeg bliver virkelig stresset over det.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

hejsa pige,

du behøves jo self ikke en fest, hvis du ikke har lyst til det. det er jo din konfirmation, ikke alle andres.

  • funi, 16 år

Hej pige på 13 år.

Hvis du ikke føler, at du har overskud til en fest, så lad være med at holde en. Det er ligemeget, hvad alle andre siger om deres konfirmationer. De skal ikke påvirke din beslutning om, hvad du vil have.

Konfirmation er meget stort, når man er tæt på sin egen, men jeg kan love dig, at om et år er det kun noget du mindes i sjældne tilfælde. Så du skal ikke tro, at hvad end du beslutter dig for, kommer til at påvirke dig resten af livet.

Jeg synes derfor, at du skal gå efter dit mentale helbred og ikke holde en kæmpe fest, hvis du ikke har overskud til det.

Jeg håber du får løst dit problem.

  • Anonym, Pige, 16 år

hej, er også selv ekstremt presset, skal også konfirmeres til maj, hvilken dato skal du konfirmeres? jeg vil dog gerne holde en fest men jeg føler jeg skal leve op til et eller andet fordi alle snakker i min klasse også om deres fest og hvor mange penge de får mvh:

  • anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat