Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lektier giver stress

Jeg syntes jeg får stress af for mange skolelektier.

Jeg bruger mindst 2/3 af min fritid på lektier.

Hvad skal jeg gøre???

Dreng, 19 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 19,
Jeg har også nogen gange svært med får mange lektier. Jeg talte om det med nogen fra min klasse og de synes også de fik for mange lektier. Så vi besluttet os at sige det til min lære, det hjalp ikke ved mig. Men du kan prøve…
Håber det hjælper og det hele skal nok gå. Du er bare så sej at du tør og skrive ind!!;)
Held og Lykke søde❤️❤️

  • Den søde pige, Pige, 12 år

Hej med dig.
Fedt at du skriver ind. Jeg kan godt forstå at det fylder.
Kunne det mon være en ide for dig at strukturere din hverdag, så du kan nå at lave dine lektier, men også giver dig selv lov til at holde en pause og “lade op”.
Det kan være med til at give overblik over hvilke lektier der skal laves først og hvilke der kan vente.
Jeg håber det kan hjælpe. Good luck.

  • Anonym, Pige, 17 år

jeg går i 5. og har virkelig også meget stress over lektier. Jeg prøver at undgå at lave de unødvendige for at jeg også har tid til andre ting og ikke får for meget stress. jeg er glad for at jeg ikke er den eneste <3

  • anonym :3, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat