Brev

Jeg bliver stresset over de mindeste ting ??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, det lyder mega nice med efterskole!
Jeg går selv i 8. lige nu og har selv haft store problemer i forholdet til stress pga. skole. (Det kan dog stadigvæk plage mig!)

Det er bestemt ikke nemt, men da jeg selv havde det sværet fandt jeg denne “brevkasse”!
https://mindhelper.dk/brevkasse/angst-og-stress/jeg-foeler-mig-stresset-over-alle-de-lektier-og-tests-der-er-henne-i-skolen/

Jeg håber virkelig at du kan bruge noget af det de skriver, selvom det ikke er nøjagtigt dit problem, men syntes stadigvæk der står nogle meget hjælpfulde ting.
Eller har jeg også et forslag til en bog, som hedder “Kunsten af at være fucking ligeglad”. Jeg syntes bogen lærer en meget om IKKE at bekymre sig for meget og, som bogens title også siger, være fucking ligeglad. Og husk også på at karakterende i 8. ikke betyder en DYT! Også selvom det er nice at få en god karakter, betyder dit mentale helbred alligevel 1000 gange mere, end et tal på et papir, som aldrig kommer til at betyde noget!

Forresten er jeg er ked af at høre, at folk er på den måde, og super øv, at det gør den sidste tid svær at nyde! Nogle gange er det heller ikke muligt, selvom man måske føler at det er noget man burde.

Igen, MEGA FEDT at du skal på efterskole! Jeg håber virkelig at du får et fantastisk og uforglemmeligt år!

Kh. 15 årig pige

  • Alberte, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat