Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst fomo

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 16
Jeg kan selv rigtig godt lide at være alene men jeg hader det ry at jeg er stille. Men jeg kan dog ret godt lide at være social. I teenage årene føler man meget at man skal være social hele tiden grundet det pres at folk synes man skal feste, hænge ud med venner osv. Der er ikke noget galt i at man gerne vil være alene. Jeg synes du skal prøve at lave noget hyggeligt alene som gør dig glad. Folk kan ofte forlange så meget af en og det er bare nogle gange nemmere at være alene. Og hvis du kan have det hyggeligt og være glad alene er jeg ret sikker på folk synes du er ret beundrings værdi. Vi har alle brug for ro og du skal gøre hvad du har lyst til. Det kan være rart med venner og hvis du har nogle gode nogle vil jeg anbefale også at huske dem. Det betyder ikke i skal være sammen hver dag men når du har lyst kan du jo aftale det med dem. Eller i hvert fald snakke med dem om hvordan du har det hvis de måske kan føle du afviser dem. Men det er okay at man gerne vil være alene. Håber det kunne give dig lidt at tænke på. Men husk at det en ret sej ting at man har det godt med at være alene for så er man ikke afhængig af andre. Du ved uafhængig eller selvstændig. Det er ret nice:)

  • Kender problemet, Pige, 14 år

Jeg kender SÅ godt det du siger. Det ender med at man aldrig kan slappe af, for man er anspændt, når man prøver at slappe af, fordi man føler at man burde være igang med noget.

Jeg tror bare du skal være social når du har lyst til det, og ikke tænke at det er et bestemt antal timer på ugen, du skal fylde ud med at være social.
Man bliver ikke en kedelig person af at være for sig selv.
Personligt blev jeg mere afslappet omkring andre mennesker, da jeg begyndte at tage flere pauser på efterskole. For det er ikke særlig fedt at være sammen med andre mennesker, hvis det er fordi man tvinger sig selv til det.

  • Forstår hvad du mener, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat