Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lejrtur

Hej,

jeg er en pige med autisme

så jeg bliver overstimuleret ret let

og jeg har det ret svært i sociale situationer,

min klasse og nogle andre klasser på årgangen

skal på lejrtur om nogle uger

og jeg ville bare gerne have det godt derovre

men jeg er bekymret for om jeg er forberedt nok?

er der nogen med nogle tips til

hvordan man forbereder sig til ting som autist?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg har selv autisme, og ved hvilke udfordringer det kan medføre. Mit bedste tip vil være, at du har mulighed for at trække dig tilbage. Hvis tingene bliver for overvældende, er det en god ting, at have mulighed for at gå ind i et rum, hvor du ikke bliver forstyrret.
Dernæst, vil jeg sige, at det vigtigste for mig altid er at være godt forberedt. Du kan evt bede din lærer om at lave en detaljeret plan, så du hele tiden ved hvad og hvornår tingene skal ske.
Jeg håber du får en fantastisk tur.
Venlig hilsen

  • Pigen, der også har autisme, Pige, 18 år

Hej søde. Nu ved jeg ikke specielt meget om autisme, men mit energi niveau er heller ikke særlig højt. Snak med dine lærere om det inden turen og så evt bare tag nogle pauser en gang i mellem, når der alligevel ikke sker så meget. Gå ind og tag en nap eller slap af for dig selv, det er helt normalt.

  • m, Pige, 15 år

Halløj.
Jeg har også selv autisme og bliver hurtigt overvældet af ligende situationer.
Du burde snakke med din lærer om det så du føler dig så forberedt som muligt. I kan fx lave en “kriseplan” sammen så du ved hvad du skal gøre når du får det svært. Måske kan du få et rum eller gå en tur hvis du får brug for det 🙂 held og Lykke!

  • Mickey, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat