Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

12 år og hører stemmer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ærligt jeg kender til det og har også stemmer i hovedet jeg gør ikke noget ved det og i starten var det ligesom du beskrev men nu er det meget meget værre jeg synes du skal snakke med nogle om det og få hjælp til det for det kan blive værre hvis du ikke får hjælp

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 12 år. Jeg er ked af at høre, at du er i dette dilemma. Men jeg har måske nogle gode råd, som kan hjælpe:
1. Hvil dig og sov godt ud.
2. Prøv at afstressedin hverdag.
3. Prøv at lave nogle åndedratsøvelser, når stemmerene opstår.
4. Snak med en eller flere om det.

  • Hej, Dreng, 13 år

Kære pige💞
Det lyder virkelig uhyggeligt og ubehageligt. Tror at du er stresset pga dem der har gjort skolen hård for dig. Synes du skal prøve at snakke med din mor, der er intet pinligt i det, og det er sket at du fortæller det. Udover det, så slap godt af, følte mig også rigtig stresset konstant i flere måneder, men så date jeg en alarm hvor jeg hver dag i et par timer skulle drikke te og se film og bare slappe helt af. Synes også du skal gøre det, og læg din tlf væk, så den ikke distrahere dig. Tænker også at det måske hjælper at hører musik eller se en film, så de overdøver stemmerne. Du kan jo også sige det til skolepygologen.

  • Em, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat