Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spise forstyrrelse

Hej jeg er en pige på 10 år

Og jeg har spiseforstyrrelse

jeg er bage for at sige det til mine foreldre

Hvad skal jeg gøre

kærlige hilsen 10 år

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 10 år

Jeg har også selv kendt en med spiseforstyrrelse, for hende hjalp det at snakke med hendes veninder (mig og nogle andre). så vi tvang hende til at spise noget i skolen. Og så fandt vi ud af at få det videre til vores lærer som snakkede med hendes forældre. Det hjalp for hende.

Så mit råd er at snakke med nogen om det så de kan hjælpe dig med at få sagt det til nogen som kan hjælpe dig, det behøver ikke at være dine forældre det kan også være dine veninder, lærer eller en anden i din familie.

  • anonym, Pige, 13 år

Hej Pige 10 år <3
Der er en pige i min klasse der gik igennem de samme problemer. Hun turde heller ikke at sige det til sine forældre, fordi hun var bange for at gøre dem skuffede. Hun sagde det derfor til hendes klasselærere og de tog en snak med hendes forældre. Hun har det meget bedre nu. Pointen er at man skal sige det til en voksen man kan stole på. For spiseforstyrrelse skal man ikke gå med alene.

  • -Pige 14 år, Pige, 14 år

Kære pige på 10 år,
det er vigtigt at du fortæller det til nogen som fx. en ven, en lærer eller en forældre. Det er ikke noget man skal gå rundt og bare på alene. Dine forældre vil selvfølgelig altid gerne hjælpe dig, det skal du slet ikke være bange for. Du skal bare også selv være klar på at gå igennem en hel masse modstand og spørgsmål.

  • En med erfaring, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat