Brev

Jeg tror min ven har en spiseforstyrelse??

Han obsessed med at træne, og spise sundt, til et punkt hvor han afslår at gøre ting sammen, fordi han er bange for at komme til at spise usundt.

Mig og min anden ven(som også er hans ven) har talt om det, så jeg er ikke den eneste der mistænker det.

Jeg ved ikke helt hvordan vi takler det.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det kunne godt lyde sådan, har selv ret meget viden om det. Men syntes du skal snakke med ham om det, hvis det er en spiseforstyrrelse skal i ikke undgå at tale med ham om det, men modsat tale meget om det og ikke prøve at lade som om den ikke er der. Spørg så hvor lang tid det ca. har stået på, så i ved hvor slemt det står til.

  • En knajt som er en pige, Pige, 13 år

Hej pige på 14 år.

Så nu om det med spiseforstyrrelsen. Jeg synes, at du skal tale med din vens forældre om problemet. Jeg tror godt, de kan hjælpe, siden de har allermest kontrol over hans liv.

Hvis du ikke kan komme i noget kontakt med forældrene, så synes jeg, at du skulle prøve at tale med ham om det på en måde, så han ikke føler sig angrebet. Snak med ham om, hvordan det kan være et problem for hans helbred, og sig til ham, at hvad andre synes om hans krop er lige meget.

Vh. dreng på 12 år

  • Z, Dreng, 12 år

Jeg synes, at du skal tale med din vens forældre om problemet. Jeg tror godt, de kan hjælpe, siden de har allermest kontrol over hans liv.

  • b, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat