Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Teenager

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Når jeg har en periode hvor jeg føler mig trist, plejer jeg sige det til min mor så hun ved jeg er ekstra sensitiv, og så hjælper det også for mig at lave noget jeg kan lide så jeg kan tænke på noget andet, fx. Tage ud og shoppe eller ud og spise noget. For mig hjælper det også at gå eller løbe en tur, håber det kan hjælpe lidt🙂

  • Pige, Pige, 13 år

Hej pige 15 år

Jeg kender præcis den følelse og den er mega træls, for livet er så godt.
Det går over efter lidt tid. Det jeg gjorde var, at gå nogle lange ture(det kan jeg godt lide) men fordi når jeg var alene havde jeg det bare bedst, men jeg indså også hele tiden hvor fantastisk jeg har det, men når jeg var sammen med andre var ting bare lidt træls.

Håber det hjalp

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej med dig pige 15 år

Jeg kender godt følsen af at være trist uden måske at have en grund til det. En af grundene kan selvfølgelig være at det er vinter og derfor har vi vinter depression. Eller måske bare små eller store ting der fylder i hovedet.

Nogle af de ting der kan hjælpe på det er at man snakker med det sammen med nogle. Det kunne være dine forældre, bror, søster eller en god ven. For så har man nogle at dele det med så man ikke er alene. Og noget andet der altid gør mig glad er at dyrke motion. Min stedbror og mig laver tit ting sammen og han er god til at få mig i godt humør når jeg er ked af det.

Håber du kunne bruge svaret❤️

  • Emma, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat