Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mistet dyr

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg mistede også engang min kat og græd utroligt meget. Så du skal vide at det er helt almindeligt at få det ud 🙂
I lang tid var jeg trist og følte jeg bare manglede noget. Et halvt år efter fik vi faktisk en anden kat som gjorde mit humør utroligt meget bedre igen, så mit råd er egentlig at du må prøve at overtale dine forældre om en ny kat eller andet kæledyr som vil fylde hullet<3

Det lyder meget som en erstatning, men katte er så forskellige at du slet ikke ville kunne føle de har den samme personlighed.

  • Noyui, Pige, 16 år

Hej jeg går til ridning og har rideskolen solgte en ad min y heste (siljah) hun var den første jeg hvade redet alså til rigtigt undervisning men mit råd til dig er at du skal bare græde og hører trist musik side med noget som det har rørt ved men alså du kan stille dig midt ude på en Mark og skrige så højt du kan

  • Dyre elsker. Heste er det beste, Pige, 16 år

Køb en ny eller du kan stille dig ud på en mark og skrige så højt du kan
Jeg kondolere

  • Alberte, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat