Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min onkel

Hej allesammen.

Min onkel døde i 2019 d. 13 december.

Jeg er stadig ikke kommet over tabet af ham.

Jeg vil ikke tale med min familie om det.

Jeg græder ret tit over tabet af ham,

og det er bare som om at jeg er lukket inde i min egen boble.

Jeg savner ham VIRKELIG meget.

Jeg håber nogen af jer, har et godt råd, til at komme vidre.

VH den sorgmodige pige

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig🙃

Jeg er ked af at du har mistet din onkel. Jeg ved hvordan du har. Jeg mistede min morfar et halvt år siden.

Det er helt okay at man græde over et tab. Jeg synes at det er vigtigt at du får talt med en person du stoler på og får fortalt hvordan du har det. Jeg vil ikke sige at man kan komme over det, men man kan acceptere tabet. Det er meget svært og det tager tid. Pga. at man acceptere det betyder det ikke at man stadig ikke savner personen.

Nogle gange er det nemmere, at tale med nogen der har oplevet noget lignende, så kunne måske være en ide at starte i en sorggruppe.

Håber at jeg kunne hjælpe🙂

  • Anonym, Pige, 14 år

Du må snakke med dine veninder/venner om det <3
Hav et hånd tegn klar så som ☝️eller 🤟det må du vælge men når du så bliver ked af det så vis tegnet til dine veninder/venner så kan i lige snakke om det <3
Og et andet råd er at en af mine familie medlemmer døde i 2020 og inden personen døde (lang tid inden) sagde personen at når personen døde ville personen være en fugl (skriver ikke lige hvilken bare lige for at være anonym) så hvad var din onkels yndlings dyr eller var der et dyr han godt kunne lide f.eks et dådyr så hver gang at du ser et dådyr kan du sige se der er min onkel <3 det behøves ikke at være hans yndlings men et dyr som lever i Danmark.
Jeg har et sidste tip hvis at du har en lille bog eller noget så skriv ned i den hver gang at dine følelser bliver triste.
Jeg håber at det hjalp ellers så kan du bare skrive herinde eller ved en anden brevkasse (hvis der er andre…det er der sikkert) så kan de jo hjælpe dig der
🧀🍕🥞
De aller bedste hilsner fra mig ❤️

  • Anonym, Pige, 11 år

Sig til dine forældre at du stadigvæk tænker på ham og kan blive ked af det! Man skal ikke gå med sorg alene!
Jeg har selv en veninde som mistede et nært familiemedlem (ikke mor/far/søskende) og hun har også sørger længe og gået meget med det selv – hun fortæller at sorgen blev lettere at bære, da hun begyndte at snakke lidt om det med hendes forældre og et par venner.
Jeg er rigtig ked af at du har mistet din onkel – kæmpe stort held og lykke med at få snakket med nogen om det – det skal nok blive nemmere at bære sorgen med tiden! Mvh mig

  • Dreng, Dreng, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat