Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min farmor skal dø….

Hejsa jeg er en pige på 13 år, og jeg fik afvide i lørdags min farmor skal dø af kræft????

 

Og jeg har ikke kunnet koncentrere mig i skolen og det er som om i min verden er gået i stykker.

 

Det vil gøre mig glad hvis der var nogle der har prøvet det eller har nogle råd
Nanna

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Kender det godt min farfar er næsten lige død af kræft. Det var hårdt, da han var den der lyste familien op.
Jeg havde de samme problemer som dig en syntes det hjalp da jeg tog op til ham hver dag fortalte ham at jeg elskede ham og hyggesnakkede lidt for at mindes gamle tider. Da han døde var hele familien samlet og vi støttede op om hinanden og ikke mindst min farmor.
– mit råd er at se hende så meget som muligt og sige hvad du har brug for og mindes gamle tider det hjalp i hvert fald mig <3

  • Callie, 13 år

Det virker som om, at hun betyder meget for dig, så jeg kan godt forstå, at det er svært for dig. Hvis det var mig, som fik det afvide, tror jeg at jeg ville have det lidt ligesom dig. Jeg ville også være så meget hos hende som muligt, også få forsøgt at sige ordentlig farvel.
Jeg ved at det er virkelig svært, men man kan komme videre.
Jeg tænker også, at du skal tale med dine forældre om det, de vil kunne støtte dig.
Jeg håber det bedste for dig og hende, og jeg ved at du kan komme igennem det.
Kram herfra.

  • Anonymous, 15 år

Min bedstefar døde, for snart et halvt år siden, af en uhelbredelig sygdom. Det tog meget hårdere på mig, end jeg nogensinde havde drømt om. Min verden gik også fuldstændig i stykker og i stå. Og jeg kunne heller ikke koncentrer mig i skolen overhoved. Jeg prøvede virkelig, men det var som om intet hjalp. Mit bedste råd, er at give det tid. Du kan ikke ændrer på det, og det bliver ikke bedre fra den ene dag til den anden. At gå igennem en sorg tager tid, og det skal have lov til at have tid.
Du skal selvfølgelig informere dine lærere, eller få dine forældre til det, så de ved, hvad der foregår. Og husk at have nogen at tale med det om, det at du skriver her, er allerede første skridt til at bearbejde sorgen. Det er rigtig modigt af dig, også selvom det er anonymt.
Husk at der altid er noget at smile over, og sæt pris på de små ting, og at livet er godt selv i dårlige tider. Jeg ved godt, at det er svært at huske på lige nu, men det var noget, som hjalp mig meget.
Alt godt frem over, kram <3

  • Stulli, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat